Zoeken

Marokko: bioscopen terug open

5 juni 2021 - 14:20 - Marokko

©

Na een sluiting van ruim 14 maanden door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, kunnen Marokkanen eindelijk weer een bezoek brengen aan de bioscoop. De Marokkaanse Kamer van Bioscopen heeft bekendgemaakt dat de bioscopen vanaf 5 juni weer open kunnen gaan. Ze hekelen de late bekendmaking van het opheffen van het verbod door de Marokkaanse overheid. De bioscopen hadden zich beter voor kunnen bereiden als ze eerder waren geïnformeerd.

In de brief van de Marokkaanse Kamer van Bioscopen die op 14 mei naar het ministerie van Cultuur werd gestuurd, staat vermeld dat de bioscopen in Marokko exact 407 dagen gesloten zijn geweest. Echter is het wel zo dat de bioscopen vanaf 5 juni maar de helft van het maximale aantal bezoekers mogen ontvangen.

Professionals uit de bioscoopsector zijn echter nog altijd niet te spreken over de communicatie van de Marokkaanse overheid over de heropening van de bioscopen. Zo hebben ze niets meer vernomen van de datum van 1 juni die op 31 mei door de overheid werd genoemd als dag waarop de bioscoopactiviteiten in het koninkrijk weer zouden worden hervat. Ook vinden de bioscoopeigenaren dat ze te laat op de hoogte zijn gebracht. "Er zit veel werk in. Je herstart een bioscoop niet zomaar. En daar heeft de regering geen rekening mee gehouden", zegt een bioscoopuitbater die anoniem wil blijven.

De Marokkaanse bioscopen zijn nu in rap tempo bezig om onderhoud te plegen aan de machines, filmprogrammeringen op te stellen en hun personeel terug te roepen zodat de bezoekers op 5 juni goed kunnen worden ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team