Zoeken

Marokko: slechts 301 klachten van corruptie in 2017

22 februari 2018 - 18:00 - Marokko

©

Corruptie blijft een probleem in Marokko, waar het merendeel van de bevolking geen aangifte durft te doen uit vrees voor vergeldingsacties.

Uit cijfers van de drie anti-corruptiecentra CAJAC in Rabat, Fez en Nador blijkt dat in 2017 slechts 301 klachten werden ontvangen. Een forse daling vergeleken met 2016 toen 478 klachten waren geregistreerd.

Deze daling wordt verklaard door het gevoel van onveiligheid onder de bevolking, zoals het laatste rapport van Transparency Marokko aantoont. Een deel van de bevolking oordeelt tevens dat het aangeven van corruptiedaden geen nut heeft omdat het fenomeen te wijdverspreid is.

Het rapport toont ook aan dat het merendeel van de mensen die corruptiedaden melden mannen zijn. Slechts 19% klachten komen van vrouwen.

Vermeldenswaardig is dat 33% van de klachten betrekking hebben tot plaatselijke autoriteiten. Daarna volgen justitie (10%), gezondheid (8%), politie (8%), vervoer (8%), plattelandsgemeenten (5%) en de gendarmerie (5%). De rest heeft betrekking tot gevangenissen en de sport- en vastgoedsectoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team