Zoeken

Sextortion: Marokkanen chanteerden 1700 Saoediërs in 2017

16 februari 2018 - 17:20 - Marokko

©

De ambassade van Saoedi-Arabië in Rabat heeft laten weten dat 1700 Saoediërs, waaronder veel vrouwen, vorig jaar het slachtoffer zijn geworden van sextortion vanuit Marokko.

Volgens de ambassade wilden acht slachtoffers zelfmoord plegen. Het ergste kon echter worden vermeden dankzij de samenwerking van de ambassade met het Marokkaans agentschap tegen cybercriminaliteit.

Assabah, die de informatie publiceert, bericht tevens dat de ambassade 420 klachten van afpersing en chantage had binnengekregen.

Het blad legt uit dat de daders bedragen gaande van 1250 dirham tot 7,5 miljoen dirham hadden ontvangen. De slachtoffers worden niet willekeurig gekozen. Ze worden op social media in het oog gehouden. De daders bestuderen hun foto’s, gewoonten en financiële situatie.

Meestal worden de slachtoffer aangesproken door een voor de gelegenheid aangeworven jonge vrouw of met oude filmpjes. Na een tijdje wordt hen gevraagd om hun webcam aan te zetten of seksueel getinte foto’s te sturen. De beelden worden vervolgens gebruikt om hen af te persen. Betalen ze niet dan worden de beelden op internet gedeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team