Zoeken

Marokko: Joods-Marokkaanse cultuur op school onderwezen

23 november 2020 - 13:00 - Cultuur

©

De geschiedenis van de Joods-Marokkaanse cultuur zal voor het eerst in de Arabisch-islamitische wereld, op Marokkaanse scholen worden onderwezen. Dit baanbrekende besluit werd aangekondigd door de Amerikaanse non-profitorganisatie ’Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations’.

Volgens de verklaring van deze organisatie, overgenomen door Akhbarona, wachten de toezichthoudende autoriteiten op groen licht van de hoogste Marokkaanse overheden om de nieuwe resolutie uit te voeren. Deze toestemming wordt in de komende maanden verwacht.

De geschiedenis van het Marokkaanse jodendom is een integraal onderdeel van de Marokkaanse identiteit en het programma dat hierover gaat wordt daarom in de nabije toekomst geïntroduceerd in het basisonderwijs.

De 2000 jaar oude Joods-Marokkaanse cultuur is geworteld in de Marokkaanse geschiedenis en maakt deel uit van haar erfgoed. Volgens Mohammed Ameskane, expert op het gebied van Marokkaans-joods erfgoed, "kunnen we meer dan 2000 jaar samenleven niet zomaar wissen uit de Marokkaanse geschiedenis". Hij voegt eraan toe dat "de Joden van Marokko hun land nooit zullen vergeten en Marokkanen hun Joden nooit zullen vergeten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team