Zoeken

Koning Mohammed VI geeft opdracht voor restauratie Joods erfgoed

15 december 2020 - 18:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft opdracht gegeven voor een omvangrijke operatie om Joodse synagogen, heiligdommen en begraafplaatsen in Marokko te herstellen.

De Marokkaanse vorst heeft het initiatief genomen om het joodse materiële erfgoed in Marokko te laten restaureren en om de bouw van een groot museum voor Joods-Marokkaans erfgoed te lanceren, meldt de Israëlische krant Yediot Aharonot.

Volgens de krant gaat het Joods erfgoedcentrum worden gebouwd in Bzou, in de regio Beni Mellal. Met de restauratieoperatie moeten onder andere 109 Joodse begraafplaatsen worden opgeknapt.

Ter voorbereiding op de komst van de naar schatting 100.000 Israëlische toeristen, heeft de Koning ook opdracht gegeven voor de bouw van 10 nieuwe Joodse historische en toeristische projecten.

Volgens de president van de Joodse gemeenschap in Marokko, Serge Berdugo, is de verwachting dat er jaarlijks ongeveer 100.000 Israëlische toeristen naar Marokko zullen komen. Dit biedt een nieuwe kans voor touroperators aangezien er voor deze toeristen, verblijven op maat moeten worden georganiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team