Zoeken

Marokko zou Oekraïens raketafweersysteem hebben aangeschaft

1 februari 2023 - 14:00 - Marokko

©

De Koninklijke Strijdkrachten van Marokko zouden sinds kort over het Corsar raketafweersysteem van Oekraïense makelij beschikken.

De website Menadefense verwijst naar een foto van een Corsar-simulator op het Arab Forum for Defence and Armament en meldt dat Marokko beschikt over deze RK-3 Corsar, een licht en draagbaar raketafweersysteem dat stationaire en mobiele gepantserde doelen of puntdoelen zoals helikopters kan vernietigen.

Lees ook: Marokko heeft Oekraïens militair materieel ontvangen

Het wapen kan ook gepantserde voertuigen en bunkers vernietigen en zelfs M1A2 Abrams of Leopard 2A6’s binnendringen. De Corsar is uitgerust met een warmtebeeldsysteem dat zowel overdag als ’s nachts doelen kan raken. Het kan zowel gevormde-ladingskoppen (RK-3 K) als zeer explosieve fragmentatiekoppen (RK-3OF) afvuren. "Zo worden de tanks van buurlanden, Spanje of Algerije, vernietigd", verklaart Akram Kharief, een Algerijns journalist en defensiedeskundige.

Lees ook: Marokko onthult Israëlische WanderB drone

De Corsar is ontworpen door het Kievse staatsontwerpbureau "Luch", een van de grootste Oekraïense ontwikkelaars van onderdelen voor de defensie-industrie. Het is een verbeterde versie van de Oekraïense ATGM-serie (Skif, Stugna en Bar’er) met een bereik van 2,5 kilometer en een gewicht van 35 kilogram. Marokko bezit reeds enkele Stugna-raketten en een aantal ATGM’s zoals de Amerikaanse TOW, de Russische Kornet E en de Chinese HJ-8.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team