Zoeken

Marokko reageert op inval Israëlische troepen in Al-Aqsa Moskee

18 april 2022 - 15:40 - Marokko

©

Marokko heeft gereageerd op de inval van Israëlische troepen in de Al-Aqsa Moskee, één van de drie heilige plaatsen van de islam, na de Ka’aba in Mekka en de Moskee van de Profeet in Medina. Ze sloten de deuren van de gebedsplaats en vielen de gelovigen aan in en rond de moskee. Zo’n 100 mensen raakten gewond.

In een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het Buitenland wonen, zegt Marokko dat de flagrante agressie en de methodische provocatie tijdens de maand Ramadan tegen de heiligheid van de Al-Aqsa Moskee en tegen de plaats die ze inneemt in het hart van de Islamitische Ummah, de gevoelens van haat en extremisme alleen maar zal aanwakkeren en de kansen op een nieuw vredesproces zal vernietigen.

Lees ook: Palestijnse ambassadeur bedankt Koning Mohammed VI

Om dergelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen, doet het koninkrijk een beroep op de Verenigde Naties om dringend in te grijpen. Op instructie van Koning Mohammed VI, voorzitter van het Al Quds Comité, werd de reactie van Marokko rechtstreeks meegedeeld aan David Govrin, hoofd van het Israëlisch Verbindingsbureau in Rabat.

Lees ook: Zorgen bij Marokkaanse regering over incidenten in Al Quds

Vrijdag vielen Israëlische bezettingstroepen bij zonsopgang duizenden moslimgelovigen aan in de Al-Aqsa Moskee in Al-Quds, waarbij meer dan 150 Palestijnen gewond raakten door met rubber beklede metalen kogels en aanvallen met wapenstokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team