Zoeken

Hotelgigant Albatros zet in op Agadir

3 oktober 2023 - 09:00 - Economie

©

Na de krachtige aardbeving van 8 september, ontvangt Marokko significante steun. Albatros, een van de pioniers van het toerisme in Egypte, kondigt een grote investering aan in de toeristische sector.

140 miljoen dollar. Dat is het bedrag dat Albatros van plan is te investeren in de toeristische sector in Agadir in de komende twee jaar, met als doel het hotelaanbod te vergroten tot een totaal van 2000 kamers, tegenover bijna 1400 kamers nu. Het plan is ook om het Marokkaanse toerisme een boost te geven. De groep zal niet alleen nieuwe banen creëren, maar ook bijdragen aan de economische groei van het koninkrijk.

Lees ook: Voormalig Marokkaans international investeert in hotelsector

In een interview met een Egyptisch televisiestation legde CEO Kamal Abou Ali uit waarom Albatros voor de stad Agadir heeft gekozen. Deze Marokkaanse stad is de favoriete bestemming van vele Marokkaanse en buitenlandse toeristen. De toeristische statistieken van het koninkrijk in de eerste helft van dit jaar getuigen hiervan. Van januari tot juni 2023 verwelkomden de luchthavens van Marrakech, Casablanca en Agadir 3,2 miljoen toeristen, wat 49% van het totaal aantal toeristische aankomsten in Marokko vertegenwoordigt, volgens gegevens van het Observatorium voor Toerisme.

Lees ook: Robert De Niro opent deze week zijn hotel in Marrakech

In Egypte beheert en bezit Albatros ruim 25 hotels. Deze vestigingen zijn samen goed voor meer dan 14.000 kamers, verspreid over topbestemmingen zoals Hurghada, Sharm El Sheikh en Marsa Alam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team