Zoeken

Marokko: hittegolf... midden in februari!

15 februari 2024 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse winter is dit jaar abrupt onderbroken door een onverwachte hittegolf. De temperaturen in het koninkrijk stegen de afgelopen dagen tot 37 graden, wat ongebruikelijk hoog is voor de maand februari.

Deze warme temperaturen treffen vooral de Atlantische vlakten, Doukkala, Abda, Al Haouz, Rahamna, Souss-Massa en de zuidelijke provincies. Steden als Casablanca, El Jadida, Marrakech en Agadir beleven een ware zomerseizoen in hartje winter.

Lees ook: Extreem weer treft Marokko: sneeuw, wind, storm en regen

De oorzaak van deze hittegolf ligt volgens de Marokkaanse meteorologische dienst bij warme en droge luchtmassa’s uit de Sahara, die door zuidoostelijke winden worden aangevoerd. In sommige gebieden werd zelfs een temperatuur van 35 graden gemeten, wat fors boven de normale maximumtemperatuur voor februari ligt.

Lees ook: Veel schade in Tetouan door noodweer (foto’s)

Vanaf donderdag worden de temperaturen weer normaal, met verwachte regen verwacht in verschillende delen van het land, waaronder Tanger, Loukkos, het noordwesten en de Rif-regio’s. De regenval zal de temperaturen doen dalen en de winterse omstandigheden herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team