Zoeken

Hittegolf treft Marokko midden in Ramadan

15 maart 2024 - 18:30 - Marokko

©

De temperaturen in Marokko gaan de komende dagen flink stijgen, met tot wel 41°C in sommige gebieden. De nationale weerdienst (DGM) heeft een oranje alarmbulletin uitgegeven voor de meest getroffen regio’s.

Van zaterdag tot maandag zullen de provincies Inezgane-Ait Melloul, Agadir-Ida-Ou-Tanane, Timnit, Taroudant, Chtouka-Ait Baha, Guelmim, Sidi Ifni, Tan-Tan, Assa-Zag, Boujdour, Laayoune, Es-Semara, Tarfaya, Aousserd en Oued Ed-Dahab temperaturen ervaren tussen 36 en 41°C. Dit betekent een intense hittegolf in volle Ramadan.

Lees ook: Marokko: wanneer de winter verandert in zomer

Ook in andere delen van Marokko stijgt de temperatuur. In de regio’s Fquih Ben Salah, Beni Mellal, Settat, El Jadida, Sidi Bennour, Marrakech, Essaouira, Kelaat Sraghna, Chichaoua, Azilal, Al-Haouz, Rhamna, Safi en Youssoufia worden temperaturen tot 38°C verwacht.

Op zondag zullen ook de inwoners van Berrechid, Benslimane, Nouaceur, Casablanca, Mediouna, Mohammedia, Khemisset en Skhirat-Temara te maken krijgen met intense hitte, met temperaturen tussen 32 en 35°C.

Lees ook: Hittegolf in Marokko: 37°C, nog nooit gezien in februari!

De DGM adviseert mensen om voorzorgsmaatregelen te treffen tegen de hitte, zoals veel water drinken, lichte kleding dragen en de zon te vermijden tijdens de heetste uren van de dag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team