Zoeken

Marokko opent zeeroute met Libië

15 juli 2013 - 23:00 - Economie

©

Op donderdag 5 september wordt de eerste directe zeeroute tussen Marokko en Libië gelanceerd. Dat meldt de Marokkaanse vereniging van exporteurs Asmex.

Volgens Hassan Sentissi, voorzitter van Asmex, zal de nieuwe zeeroute de levertijd van Marokkaanse producten aan Libië terugbrengen naar drie dagen. Actueel is dat gemiddeld drie weken.

De boten van redder Fret Cetam vertrekken tweemaal per week vanuit Tanger Med naar de Tunesische haven La Goulette, van waar de goederen met vrachtwagens aan Libië zullen worden geleverd.

In eerste instantie zal de zeeverbinding enkel toegankelijk zijn voor de in- en uitvoer van trailers, rollend materieel, bouw- en landbouwproducten.

Uit cijfers van Asmex blijkt dat de handel tussen Marokko en Libië steeg van 353 miljoen dirham in 2011, naar 902 miljoen dirham in 2012.

Marokko exporteert voornamelijk koolwaterstoffen, ruwe zwavel, ammoniak, en andere smeermiddelen industriële vetten naar Libië. De invoer vanuit Libië betreft hoofdzakelijk elektrische kabels, staal, thee, koffie en visserijproducten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team