Zoeken

Israël viert Soekot met citroen uit Marokko

19 september 2013 - 22:03 - Wereld

©

Israël bereidt zich voor om de Joodse feestdag van Soekot te vieren. Het Israëlische ministerie van Landbouw meldt in een verklaring, voor de gelegenheid 1500 sukadevruchten vanuit Marokko te hebben ingevoerd. Sukade wordt voornamelijk in het Midden-Atlasgebergte gekweekt.

De vruchten werden naar Israël geëxporteerd via Spaanse tussenpersonen. Volgens Israëlische media, kan het citroensoort tot 40 dollar per kilo kosten. De prijs kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot 1000 dollar vanwege de zeldzaamheid van kwaliteit-sukadebomen.

De ’Bijbelse vrucht’, vooral populair bij Sefardische joden, wordt al duizenden jaren in het Marokkaanse Atlasgebergte gekweekt. Joodse experts zijn het erover eens dat de in Marokko gekweekte vruchten van veel betere kwaliteit zijn dan die die in de rest van de Mediterrane regio worden gecultiveerd.

De handel tussen Marokko en Israël toont al jaren een stijgende trend. De normalisatie met Israël wordt afgewezen door de Arabische Liga waartoe Marokko behoort. Volgens de Marokkaanse regering gaat het om frauduleuze handel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team