Zoeken

Marokko neemt grote olietanker in ontvangst

28 december 2022 - 08:00 - Economie

©

Marokko heeft zaterdag op zijn basis in Nador de grootste in gebruik zijnde olietanker in ontvangst genomen. Het koninkrijk bestelde de boot in februari 2021 in Zuid-Korea.

Het 117 meter lange en 19 meter brede schip met de naam Challah, is eigendom van de Société de cabotage pétrolier, meldt Challenge. De olietanker heeft een laadvermogen van 9000 dwt (deadweight tonnage) en heeft een prijskaart van 20 miljoen dollar. De boot is bestemd voor cabotagediensten en brengt het aantal tankers onder Marokkaanse vlag op zes.

Lees ook: Dae Sun Shipbuilding levert nieuwe generatie olietanker aan Marokko

Dankzij de extra capaciteit zal Marokko voortaan kunnen beschikken over een strategische vloot van 38.596 dwt, die een deel van het vervoer van ingevoerde aardolie zal dekken en zal bijdragen tot een vermindering van de in vreemde valuta betaalde vrachtkosten op zee. De laatste jaren liepen die op tot 3,5 miljard dollar.

Lees ook: Spaanse partij eist start bouw Marokkaans patrouilleschip

Met deze investering wil het koninkrijk zich positioneren in het strategische verkeer van koolwaterstoffen, met name met de naderende ingebruikneming van de haven Nador West Med, die tot 25 miljoen ton koolwaterstoffen en 3 miljoen containers wil verwerken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team