Zoeken

Marokko op weg naar legalisering cryptocurrencies

24 januari 2023 - 14:00 - Economie

©

De handel in cryptocurrency is momenteel verboden in Marokko, maar zou officieel kunnen worden ingevoerd via een wetsontwerp, dat nog op bekrachtiging wacht.

Er is in Marokko een groeiend aantal houders van elektronische valuta, ondanks het verbod op cryptocurrencies. Het koninkrijk werd in 2022 de grootste cryptomarkt in Noord-Afrika, met meer dan 1,15 miljoen burgers met een crypto-wallet.

Lees ook: Marokko koploper met Bitcoin-transacties

Volgens Abdellatif Jouahri, gouverneur van de Marokkaanse centrale bank, "stelt het wetsontwerp een definitie van cryptocurrencies voor die overeenstemt met de Marokkaanse realiteit. De bedoeling is niet om innovatie te belemmeren, maar om burgers te beschermen tegen de risico’s van het opereren in deze zeer specifieke markt", meldt Sputnik Africa.

Lees ook: Marokko gebruik van cryptocurrencies reguleren

Een studie van TripleA toont aan dat de Afrikaanse landen met een hoog BBP ook de landen zijn die de meeste cryptocurrencies bezitten. Nigeria staat bovenaan de Afrikaanse lijst en is vierde wereldwijd. In dit land zijn 22,33 miljoen cryptocurrency bezitters, oftewel 10,34% van de bevolking. Daarna volgen Zuid-Afrika (7,71 miljoen, 12,45% van de bevolking), Kenia (6,10 miljoen, 11,60% van de bevolking), Egypte (2,37 miljoen, 2,26% van de bevolking) en ten slotte Tanzania (2,32 miljoen, 3,82% van de bevolking).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team