Zoeken

Dae Sun Shipbuilding levert nieuwe generatie olietanker aan Marokko

12 oktober 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Zuid-Koreaanse scheepswerf Dae Sun Shipbuilding & Engineering Co. Ltd heeft een op 9 februari 2021 voor 20 miljoen dollar bestelde olietanker, overgedragen aan de Marokkaanse groep Petrocab.

De start van de bouw van het schip vond plaats op 4 maart 2021. De olietanker is inmiddels onder de Marokkaanse vlag geregistreerd en werd op 27 september 2022 opgeleverd aan opdrachtgever Petrocab. De tanker is 117 meter lang en 19 meter breed en heeft een laadvermogen van 9000 dwt (deadweight ton). Het vaartuig heeft 20 miljoen dollar gekost en is bestemd voor de kustvaart. De doopplechtigheid vond plaats in de haven van Busan in Zuid-Korea. De naam van het schip, "Challah", verwijst naar de beroemde necropolis, een markant monument in Rabat.

Lees ook: Marokko ontvangt binnenkort olietanker uit Zuid-Korea

Momenteel ondergaat de olietanker in de Zee van Japan controles op het vlak van zeegang en kalibratie, voor een optimaal brandstofgebruik bij een snelheid van 16 knopen (ongeveer 30 km/u). Het schip vaart naar verwachting volgende week via het Suezkanaal naar Marokko, schrijft Challenge.

Lees ook: Marokko koopt ultrasnelle speedboten van Nederland (foto’s)

Petrocab wil met deze investering voorlopen op de ingebruikneming van de haven van Nador West Med, die zich met name zal richten op olieproducten. Naast de 3 miljoen containers die het platform bij zijn opening zal kunnen ontvangen, moet de haven tot 25 miljoen ton koolwaterstoffen kunnen verwerken. Net zoals bijna heel Europa door de haven van Rotterdam wordt bevoorraad, hoopt Marokko een soortgelijke rol te spelen in het Middellandse-Zeebekken en in West-Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team