Zoeken

Marokko bij landen met grootste waterschaarste in 2040

25 april 2022 - 16:20 - Economie

©

Het klimaat verandert snel in Marokko. In minder dan 20 jaar zal het land te kampen krijgen met ernstige waterschaarste.

De waarschuwing is afkomstig van de Economist Intelligence Unit, die een rapport heeft opgesteld over de milieubedreigingen in Afrika. Hierin wordt geconstateerd dat de noordelijke regio, en het Middellandse-Zeebekken in het bijzonder, zijn opgenomen in de voorspellingen van geografische zones die het grootste risico lopen van extreme waterschaarste.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt dringende maatregelen tegen droogte

Meer bepaald wordt Marokko in het rapport ingedeeld bij de regio’s die het grootste risico lopen op watertekorten. Het koninkrijk wordt dus in de "extreem hoge" risicozone ingedeeld, waarbij meer dan 80% van de watervoorraden wordt verbruikt.

Deze zorgwekkende situatie is het gevolg van "snelle verstedelijking, bevolkingsgroei, klimaatverandering en economische ontwikkeling", die de watervoorziening onder druk zetten, aldus de Economist Intelligence Unit.

Lees ook: Marokko bouwt twintigtal waterontziltingsinstallaties

Volgens de gegevens in het rapport zijn Marokko, Algerije, Tunesië en Libië de enige landen op het Afrikaanse continent die door deze dreiging worden getroffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team