Zoeken

Auto-industrie: Marokko ver voor op Zuid-Afrika

30 april 2022 - 16:20 - Economie

©

Door zijn geopolitieke ligging en potentieel heeft Marokko zich gevestigd als speerpunt van de automobielindustrie op het continent. Het land wordt beschouwd als de nummer één in deze sector en heeft Zuid-Afrika ingehaald.

De Marokkaanse auto-industrie heeft de afgelopen jaren, ondanks de wereldwijde economische situatie, een sterke groei laten zien. Marokko is goed op weg om een van de grootste autofabrikanten ter wereld te worden.

Lees ook: Autofabrikanten verlaten Oekraïne voor Marokko

Het land is volgens de televisiezender Sky News Arabia, de grootste autofabrikant van Afrika geworden en behoort het tot de top tien van landen in de sector. Dat geldt niet alleen voor het aantal geproduceerde voertuigen, maar ook voor het lokale integratiepercentage, dat 60% bedraagt.

Meer specifiek is de auto-export van het koninkrijk in februari 2021 met 4,1% gestegen tot een waarde van ongeveer 15,74 miljard dirham. Daarbij is in aanmerking genomen dat het exportvolume van de industrie tegen het einde van 2021 bijna 22 miljard dirham bedroeg, vergeleken met 16 miljard dirham in het derde kwartaal van 2020, een stijging van 40%, aldus het Wisselkantoor.

Lees ook: Marokkaanse auto-industrie: 1,7 miljard dirham aan investeringen

Dit zijn cijfers die een sterke indicator zijn van de aantrekkelijkheid en flexibiliteit van de Marokkaanse auto-industrie. Men is erin geslaagd om ondanks de moeilijke wereldeconomie concurrerend te blijven, het vertrouwen van de wereldspelers in de sector te behouden en snel weer op gang te komen wanneer de economie zich herstelt, schrijft Sky News Arabia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team