Zoeken

Marokko heeft 5e grootste goudreserve in Afrika

14 juni 2022 - 09:40 - Economie

©

De goudreserves van Marokko worden geschat op 22,12 metrische ton en zijn de op vier na grootste in Afrika, volgens de Duitse databank Statistica.

De Marokkaanse goudreserves stabiliseerden op 22,12 miljoen ton en stegen met 0,01 miljoen ton ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. Volgens de gegevens van Statistica, zijn de Marokkaanse goudreserves groter dan die van Nigeria (21,37 miljoen ton), Mauritius (12,44 miljoen ton), Ghana (8,74 miljoen ton), Tunesië (6,84 miljoen ton) en Mozambique (3,94 miljoen ton). Algerije voert de regionale lijst aan met 174 metrieke ton, vóór Zuid-Afrika, Libië en Egypte, aldus de Engelstalige website Morocco world News.

Lees ook: Stellar AfricaGold ontdekt derde goudmijnstructuur in Marokko

Marokko zou zijn positie nog verder kunnen verbeteren. Door de huidige goudwinning blijkt dat het land over potentiële goudreserves beschikt. In februari kondigde het Canadese mijnbouwbedrijf Stellar AfricaGold de ontdekking aan van een derde goudreservoir in de Oost-Tichka-regio, niet ver van Marrakech.

Lees ook: Goudwinning: Marokko verleent nieuwe exploratievergunningen

Volgens de Canadese denktank Fraser Institute, is Marokko een gunstige locatie voor investeringen in de mijnbouw in Afrika. Het land is de achtste grootste ter wereld. De Marokkaanse mijnbouwsector is goed voor 10% van het bruto binnenlands product (BBP) en 90% van de inkomsten is afkomstig uit fosfaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team