Zoeken

Marokko: bouw van ’s werelds grootste installatie voor verwijdering CO2 krijgt vorm

21 april 2023 - 21:00 - Economie

©

Het Britse bedrijf Brilliant Planet, dat algen gebruikt als een betaalbare methode om CO2 te verwijderen, en Mott MacDonald, het wereldwijde adviesbureau voor engineering, ontwikkeling en management, slaan de handen ineen om een algenproductiefaciliteit in Marokko te ontwikkelen.

In een verklaring maakte de Britse start-up Brilliant Planet bekend dat het samenwerkt met de Mott MacDonald Group, voor het ontwerp en de bouw van een commerciële demonstratiefaciliteit van 30 hectare, voor de verwijdering van CO2 in Marokko. "We ontwikkelen momenteel de grootste algenproductiefaciliteit ter wereld (qua volume) die in 2024 in gebruik zal worden genomen. Samen met onze partners creëren we innovatieve technische ontwerpen die zowel de vraag naar energie als de ecologische voetafdruk verminderen, tijdens de hele levenscyclus van de installatie", aldus Mert Yesugey, directeur techniek van Brilliant Planet.

Lees ook: "Marokko kan helpen Europese economie CO2-neutraal te maken"

"Technologieën met negatieve emissies kunnen een belangrijke rol spelen bij het beperken van de opwarming van de aarde en het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering", zegt Mark Dives, Account Leader bij Mott MacDonald. De methode van Brilliant Planet, waarbij microalgen worden gebruikt om CO2 op te vangen en vast te leggen, is veelbelovend en zeer schaalbaar. We zijn verheugd om de visie van Brilliant Planet te ondersteunen in een tijd waarin we ons uitgebreid richten op op de natuur gebaseerde oplossingen om de koolstofuitstoot te verminderen en de klimaatverandering tegen te gaan."

Lees ook: Marokko en Algerije concurreren in race voor waterstofproductie

Mott MacDonald zal in eerste instantie ondersteuning bieden bij de technische ontwerpbenadering, die meerdere disciplines omvat voor de demonstratiefaciliteit in het Marokkaanse stadje Akhfennir en zal samenwerken met Brilliant Planet voor de ontwikkeling van de locatie wanneer de bouw later in 2023 begint.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team