Zoeken

"Marokko kan helpen Europese economie CO2-neutraal te maken"

24 januari 2023 - 11:00 - Marokko

©

Minister Mohcine Jazouli voor Investeringen, Convergentie en de Evaluatie van het overheidsbeleid, is van mening dat Marokko in staat is de Europese economie CO2-neutraal te maken.

De capaciteit van Marokko om hernieuwbare zonne- en windenergie te produceren "zal het mogelijk maken om de Europese economie CO2-neutraal te maken", vertelde Mohcine Jazouli in een interview met Euronews in de marge van de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos.

Lees ook Marokko wordt wereldmarktleider voor hernieuwbare energie

Hij legde uit dat de energiemix van het koninkrijk voor meer dan 40% uit hernieuwbare energie bestaat en dat het land ernaar streeft de komende zes jaar de 50% te overschrijden. "Dit streven komt vandaag ook overeen met de doelstellingen van de Europese Unie om zijn economie CO2-neutraal te maken", benadrukte de minister, ervan overtuigd dat Marokko "de beste oplossing is".

Lees ook Marokko verbiedt vervuilende voertuigen vanaf 1 januari

De jaarvergadering 2023 van het WEF vond plaats van 16 tot 20 januari in Davos. Het werd bijgewoond door de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, honderden wereldleiders, regeringsfunctionarissen, intellectuelen en journalisten. De meest dringende economische, geopolitieke en milieuproblemen in de wereld werden besproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team