Zoeken

SKF bouwt fabriek voor magneetlagers in Tanger

23 mei 2023 - 17:00 - Economie

©

Het Zweedse SKF, de grootste lagerfabrikant in de wereld, heeft een investering van 50 miljoen dirham aangekondigd voor de bouw van een nieuwe fabriek voor magnetische lagers in Tanger. De investering weerspiegelt de plannen van de groep om zijn technische- en productiecapaciteiten op dit snel groeiende gebied te versterken.

De nieuwe vestiging, die in het tweede kwartaal van 2023 geleidelijk in gebruik zal worden genomen, moet helpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar magnetische lagers. Deze machine-elementen worden gebruikt in turbomachines en andere hogesnelheidsapparatuur zoals het vloeibaar maken van waterstofgas en olievrije industriële compressoren, aldus het bedrijf.

Lees ook: Waterstof: Marokko krijgt grootste elektrolyserfabriek van Afrika

Thomas Fröst, voorzitter van de Independent and Emerging Business Division van SKF, benadrukt het belang van magnetische lagers in zowel de traditionele energiesectoren als de opkomende groene industrieën, en zegt dat de onderneming haar leidende positie op het gebied van technische ontwikkeling en klantenservice op dit gebied moet behouden.

Lees ook: Amerikaanse autotoeleverancier CVG vestigt zich in Marokko

Magnetische lagers zijn een van de belangrijkste technologische groeigebieden voor SKF. In 2022 noteerde de groep een record-order van meer dan 87,5 miljoen euro voor deze producten, wat het groeiende belang ervan op de markt weerspiegelt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team