Zoeken

Marokko overweegt gevaccineerde Israëliërs tot grondgebied toe te laten

20 maart 2021 - 18:40 - Marokko

©

Door de daling van het aantal besmettingen in Israël overwegen de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Marokko, drie landen die onlangs hun betrekkingen met Tel Aviv hebben genormaliseerd, om Israëliërs die het coronavaccin hebben gekregen, op hun grondgebied toe te laten.

In Israël wordt al weken massaal gevaccineerd en is het reproductiegetal van het coronavirus naar 0,7 gedaald. Het aantal mensen dat positief worden getest is van 2,4 procent. Ruim 5,2 miljoen mensen kregen een eerste dosis van het vaccin en 4,2 miljoen ontvingen al een tweede dosis.

Channel 12 bericht dat de epidemische situatie in Israël ertoe zal leiden dat een groot aantal landen in de komende weken opnieuw Israëliërs die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en die over een "groen paspoort" beschikken, zonder quarantaine zullen toelaten. Naast Marokko, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten, wordt verwacht dat Italië, Tsjechië, Litouwen, Bulgarije, Griekenland, Cyprus, Thailand en meerdere andere EU-staten dezelfde maatregelen treffen voor reizigers uit Israël.

Dagelijks laat Israël ongeveer 3000 van zijn onderdanen die zich in het buitenland bevinden, toe. Allen moeten bij aankomst in quarantaine in een hotel of in hun woning en krijgen een elektronische band. Buitenlandse toeristen die gevaccineerd zijn zullen vanaf medio-april in Israël worden toegelaten. Dat verklaarde Orit Farkash-Hacohen, Israëlische minister van Toerisme, aan Jerusalem Post.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team