Zoeken

Mohammed VI en Felipe VI, een duo dat fantastisch werkt

20 mei 2020 - 12:40 - Marokko

©

De betrekkingen tussen Koning Mohammed VI en Koning Felipe VI van Spanje zijn uitstekend. De twee staatshoofden werkten in de afgelopen weken nauw samen om de coronacrisis te beheren.

"Koning Felipe VI heeft gesprekken gehad met meerdere wereldleiders zoals de Amerikaanse president en Elizabeth II, maar hij is het belang van de zuidelijke buur, Marokko, en zijn Koning niet vergeten.", vernam Maghreb Intelligence van regeringsbronnen. De twee monarchen bespraken telefonisch de actuele gezondheidscrisis en namen gezamenlijk belangrijke besluiten voor de toekomst van beide landen en volkeren.

Koning Mohammed VI en Koning Felipe VI spraken samen onder meer over de repatriëring op 15 mei van in Sebta en Melilla gestrande Marokkanen. Koning Mohammed VI gaf ook instructies voor de terugkeer van 2000 Spanjaarden naar hun land op vrijdag 22 mei.

Spanje is bovendien het eerste land dat toestemming kreeg op zijn onderdanen via zee te repatriëren. Vanaf vrijdag 22 mei zal de zeeroute tussen Tanger en Malaga worden heropend. Boten met Spanjaarden zullen volgens planning op 28 mei en 4 juni uit Marokko vertrekken.

Op vrijdag 11 april hadden Mohammed VI en Felipe VI ook de maatregelen besproken die moesten worden getroffen in de strijd tegen de coronavirus pandemie. "Spanje gedraagt zich, voor het welzijn van beide landen, beter dan Nederland, België of nog Frankrijk. Men mag een belangrijke partner als Marokko nooit met arrogantie behandelen.", aldus dezelfde bronnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team