Zoeken

Uitzonderlijke heropening zeeroute Tanger-Malaga

18 mei 2020 - 14:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De zeeroute tussen Tanger en Malaga wordt uitzonderlijk heropend om de repatriëring mogelijk te maken van duizenden Spanjaarden en Spaanse Marokkanen die in Marokko vastzitten vanwege de coronamaatregelen.

In de loop van deze week zullen meerdere veerboten de oversteek verzorgen tussen Tanger en Malaga in het zuiden van Spanje. De route was op 13 maart geschorst na het besluit van de Marokkaanse autoriteiten om de grenzen te sluiten. Enkel het vervoer van goederen bleef toegestaan.

Alyaoum24 bericht dat de hervatting van de verbinding voor passagiers volgt op het besluit van de Spaanse autoriteiten om geen Spaanse onderdanen meer met vliegtuigen te repatriëren. De vluchten worden vervangen door bootoversteken, wat de terugkeer van duizenden mensen mogelijk zal maken.

Het besluit zou echter niet veel succes boeken bij gestrande Spanjaarden, vooral degenen die niet met de auto naar Marokko zijn afgereisd. De oversteek wordt met de ferry "Bahama Mama" van Balearia verzorgd. Het vaartuig heeft een capaciteit van 1000 passagiers, maar zal om veiligheidsredenen tijdens de overtocht slechts 600 passagiers mogen vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team