Zoeken

Marokko: gendarme veroorzaakt dood van collega

24 oktober 2020 - 14:50 - Gemeenschap

©

Het hof van beroep van Agadir heeft een gendarme veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 40.000 dirham. De man wordt ervan beschuldigd zijn collega dodelijk te hebben geraakt bij een wegversperring.

De gendarme was gedetacheerd naar Taghazout en wilde de stad binnen rijden zonder te stoppen aan een wegversperring bij de ingang van de stad. Hij reed frontaal in op een collega met zijn dood als gevolg. Er werd een arrestatiebevel uitgevaardigd door de regionale leiding van de gendarmerie, waardoor hij enkele dagen later aangehouden kon worden.

Website Kech24 meldt dat de gendarme op het moment van het ongeluk vergezeld was van zijn vriendin. Dit zou de onderzoekers hebben geholpen om de bestuurder te lokaliseren. Hij werd vervolgd voor onvrijwillige doodslag en vluchtmisdrijf.

Volgens het vooronderzoek was het ongeval een gevolg van een slecht manoeuvre. De automobilist zou de controle over zijn voertuig hebben verloren toen hij een motorfiets probeerde te ontwijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team