Zoeken

PJD-burgemeester van Kenitra verdachte in fraudezaak

25 november 2020 - 21:40 - Marokko

©

De burgemeester van Kenitra Aziz Rebbah, tevens minister van Energie, moet wegens een klacht van de Nationale Autoriteit voor de Bescherming van Publiek (INPBPM) voor de rechtbank voor financiële misdrijven in Rabat verschijnen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schimmige onroerendgoedtransactie.

Volgens de aanklacht heeft de gemeenteraad van Kenitra gemeentelijk onroerend goed ingeruild voor een strategisch gelegen stuk grond aan de rand van de stad, meldt de krant Al Akhbar. Bij deze transactie is een bedrag, dat wordt geschat op 4,08 miljoen dirham, geregistreerd door een notaris die momenteel een gevangenisstraf uitzit. Het geld is echter niet in de kas van de gemeente terecht gekomen. Het perceel dat in het bezit was van de gemeente is inmiddels kadastraal geregistreerd en bebouwd.

Een adviseur van de politieke partij Istiqlal, Abdellah El Ouariti, heeft de vermoedens van fraude bevestigd. Hij meent dat het gemeentebestuur van Kenitra de waarheid over deze transactie in de doofpot probeert te stoppen. El Ouariti vindt het vooral verdacht dat de cheque voor het ontbrekende bedrag is uitgeschreven in 2019 en pas in 2020 boven water is gekomen. De plaatsvervangende voorzitter van de gemeenteraad en lid van de partij PJD, Abdelhak Bouchri, wilde geen commentaar geven op de kwestie aan Al Akhbar.

De INPBPM, die de aanklacht heeft ingediend, vraagt de rechtbank voor financiële misdrijven in Rabat om alle betrokkenen in de zaak te horen en te berechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team