Zoeken

Israël gaat Marokko Barak MX luchtverdedigingssysteem leveren

14 februari 2022 - 21:40 - Marokko

©

Een Israëlisch bedrijf heeft een contract met Marokko gesloten voor de levering van het Barak MX lucht- en raketafweersysteem.

De Israëlische vliegtuigbouwer Israel Aerospace Industries, geleid door de voormalig minister van Defensie Amir Peretz, zal Marokko het Barak MX raketafweersysteem leveren. De deal wordt geschat op meer dan 500 miljoen dollar, zo meldt Globes.

Lees ook: Israël weigert "Iron Dome" afweersysteem aan Marokko te verkopen

Het Barak MX raketafweersysteem is flexibel en modulair en kan tegen een reeks dreigingen van raketten en drones beschermen. Het kan drie soorten onderscheppingsraketten uit de Barak-familie van Israel Aerospace Industries ondersteunen: de Barak-MRAD, een raketmotor met één impuls die raketten onderschept met een bereik tot 35 kilometer; de Barak-LRAD, een raketmotor met twee impulsen die raketten onderschept met een bereik tot 70 kilometer; en de Barak-ER raketmotor met twee impulsen, evenals een extra booster voor een bereik van 150 kilometer, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko en Israël starten productie drones

De overeenkomst volgt op een verzoek van Marokko aan Israël tijdens het werkbezoek van de minister van Defensie Benny Gantz aan Rabat afgelopen november, om deze en andere verdedigingssystemen ter beschikking te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team