Zoeken

Marokko bestelt Israëlische "kamikazedrones"

4 december 2021 - 16:20 - Wereld

©

Marokko heeft kamikazedrones besteld bij Israeli Aerospace Industries (IAI). De bestelling is bedoeld om de bewapening van het koninkrijk te versterken tegen de achtergrond van toenemende spanningen tussen Rabat en Algiers.

Israeli Aerospace Industries (IAI) en Marokko hebben een overeenkomst getekend voor de levering van Harop drones, of zogenaamde "kamikazedrones". Dit zijn onbemande gevechtsvliegtuigen, bewapend met bijna 20 kg explosieven, die het slagveld observeren en vervolgens doelen aanvallen om ze te vernietigen, meldt het Israëlische dagblad Haaretz. Deze kamikaze drones zijn "gemakkelijk te bouwen en hebben een verwoestend effect", aldus Africa Intelligence.

Lees ook: Marokko: Turkse en Israëlische drones om aanvallen Algerije te bestrijden

Sinds de normalisering van de diplomatieke betrekkingen hebben Marokko en Israël gestreefd naar de uitbreiding van de militaire samenwerking. Vorige week bracht de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz een historisch bezoek aan Rabat, waar een overeenkomst werd ondertekend met zijn Marokkaanse ambtgenoot Abdellatif Loudiyi. "Dit is een zeer belangrijke aangelegenheid die ons ook in staat zal stellen van gedachten te wisselen, gezamenlijke projecten te ontwikkelen en de Israëlische export te bevorderen," aldus de Israëlische minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team