Zoeken

Marokko wil Gaza helpen met ontzilting zeewater

21 maart 2018 - 10:40 - Marokko

©

Marokko is bereid om een technische steun aan Gaza te leveren voor de ontzilting van zeewater. Dat laat de ambassadeur van Marokko bij de Europese Unie, Ahmed Reda Chami, weten.

Tijdens de bijeenkomst van donorlanden voor de realisatie van dit project verklaarde Chami dat "Marokko vastbesloten is om een technische ondersteuning te bieden in het kader van dit groot project en alles in werk zal stellen om dit initiatief te steunen".

Het Koninkrijk verwelkomt dit initiatief dat de levensomstandigheden van de Palestijnse bevolking in de Gazastrook zal helpen verbeteren. Ruim 2 miljoen Palestijnen zijn bijna uitsluitend afhankelijk van de kustwatervoorraad als een bron van zoet water. Slechts 3% van het gepompte water voldoet echter aan de kwaliteitsnormen voor drinkwater van de Wereldgezondheidsorganisatie, aldus de Marokkaanse diplomaat.

In totaal werd een bedrag van 456 miljoen euro vrijgemaakt voor het ontziltingsproject in Gaza met als doel de productie van 55 miljoen m3 drinkwater per jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team