Zoeken

Marokko en Frankrijk bespreken militaire samenwerking

13 maart 2023 - 14:00 - Marokko

©

Na Generaal Mark Milley begin deze maand, heeft Marokko nu ook Régis Colcombet verwelkomd, de directeur van de Coöperatie voor veiligheid en defensie (DCSD) van het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken.

Tijdens zijn werkbezoek aan Marokko had de Generaal-majoor Régis Colcombet gesprekken met verschillende Marokkaanse verantwoordelijken over kwesties met betrekking tot veiligheid en defensiecoöperatie, aldus de Franse ambassade in Marokko in een tweet.

Lees ook: Koning Mohammed VI maakt einde aan missie ambassadeur in Frankrijk

De DCSD is belast met het coördineren van structurele samenwerkingsacties op het gebied van defensie, binnenlandse veiligheid en civiele bescherming op internationaal niveau. Op dit gebied onderhouden Marokko en Frankrijk goede betrekkingen en nemen de twee landen regelmatig deel aan gezamenlijke militaire oefeningen, zoals de "Exchange Air Maroc 2022" in mei 2022.

Lees ook: Marokko-Frankrijk: betrekkingen "zijn vriendschappelijk noch goed"

In oktober vorig jaar werd ook een gezamenlijke marine-oefening uitgevoerd door de Franse, Marokkaanse en Senegalese legers. Enkele maanden daarvoor, in april, werden luchtlandingsoperaties uitgevoerd in de woestijn van Errachidia als onderdeel van de Chergui-oefening.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team