Zoeken

Marokko: fiscus doet onderzoek naar minnaressen hoge ambtenaren

24 april 2019 - 18:00 - Marokko

©

De Marokkaanse belastingdienst heeft een groot onderzoek gestart naar de eigendommen van minnaressen van Marokkaanse verantwoordelijken.

Volgens Assabah werd het onderzoek besloten nadat werd geconstateerd dat deze vrouwen "excessieve rijkdommen" bezitten. Er wordt onder meer gesproken over vastgoed en goed gevulde bankrekeningen.

Deze vrouwen wisten "belangrijke fortuinen in een recordtijd te verwerven", dit terwijl hun officiële inkomen een dergelijke financiële situatie niet toelaten. De vrouwen worden er ook van verdacht massaal aan reizen, juwelen en kleren uit te geven.

Het blad bericht dat één van deze vrouwen in slechts vijf jaar tijd een fortuin van 180 miljoen dirham aan eigendommen, bankrekeningen en luxe auto’s heeft verworven. Haar villa is een ontmoetingsplek geworden voor zakenmannen en hoge ambtenaren. Vermoedelijk haalde ze haar fortuin uit geld dat ze ontving in ruil voor diensten die door haar minnaar werden geleverd.

De fiscus heeft ook een beroep gedaan op de autoriteiten uit meerdere landen, met name Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en Spanje, om te onderzoek of de vrouwen er ook eigendommen bezitten.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team