Zoeken

André Villas-Boas als opvolger van Vahid Halilhodzic?

9 mei 2022 - 21:00 - Sport

©

De vroegere Chelsea coach André Villas-Boas is naar verluidt in het vizier van Marokko, dat een opvolger zoekt voor de Frans-Bosnische coach Vahid Halilhodzic. Het vertrek van de bondscoach zou een directe gevolg zijn van zijn conflict met de Marokkaanse internationals Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui.

Terwijl de Wereldbeker van 2022 in Qatar steeds dichterbij komt, wordt een andere naam naar voren geschoven als opvolger van bondscoach Vahid Halilhodzic. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zou onderhandelingen hebben aangeknoopt met André Villas-Boas, de vroegere trainer van FC Porto en Olympique Marseille (OM), meldt beIN Sports MENA.

Als hij aangenomen wordt, zou André Villas-Boas de tweede Portugese bondscoach van Marokko zijn na Humberto Coelho, die tussen 2000 en 2002 de functie bekleedde. Het zou ook de eerste keer zijn dat André Villas-Boas een nationale ploeg zou trainen.

Villas-Boas won kampioenstitels in Portugal en Rusland. Hij was een korte periode bij Chelsea FC en verbleef 18 maanden bij Tottenham Hotspur. Sinds zijn vertrek bij Olympique Marseille in januari 2021 is de 44-jarige coach vrij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team