Zoeken

Laurent Blanc nieuwe bondscoach van Marokko?

4 mei 2022 - 17:00 - Sport

©

Marokko zou geïnteresseerd zijn in de voormalige Franse coach Laurent Blanc, voor de vervanging van de Frans-Bosnische coach Vahid Halilhodzic, wiens dagen aan het roer van het nationale elftal geteld lijken zijn. Als Blanc wordt aangeworven, zal hij de Atlas Leeuwen naar het WK 2022 in Qatar leiden.

Marokko overweegt naar verluidt Vahid Halilhodzic te ontslaan en denkt aan Laurent Blanc om hem te vervangen. De voormalige Manchester United-verdediger is op zoek naar een nieuwe ploeg en staat ook in het vizier van Nigeria, maar de kans is groot dat het koninkrijk hem zal aanwerven, omdat hij in staat zou zijn de Atlas Leeuwen naar de Wereldbeker te leiden.

Lees ook: Vahid Halilhodzic beantwoordt critici opnieuw

Zijn aanwerving door Marokko zou het nationaal elftal ten goede komen. Laurent Blanc is een ervaren coach. Hij was twee jaar de coach van Al Rayyan SC in Qatar, maar werd daar in februari ontslagen. Hij won vier keer de Premier League, waarvan één keer met Bordeaux, en hij won ook twee keer de Franse beker.

Lees ook: Faouzi Lekjaa vraagt bondscoach "kalmte te herstellen"

Laurent Blanc zou ook kunnen werken aan de terugkeer van de Chelsea-ster Hakim Ziyech, die geweigerd heeft zich weer bij de nationale ploeg aan te sluiten zolang Vahid Halilhodzic de leiding heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team