Zoeken

Marokko: fans vanaf vanavond terug in stadions

25 februari 2022 - 15:40 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, heeft donderdagavond een ontmoeting gehad met bestuursleden van de bond en voorzitters van voetbalclubs. Het centrale punt op de bijeenkomst was de terugkeer van het publiek in de stadions, met instemming van de regering.

Na besprekingen met de regeringsleider heeft de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) donderdag een vergadering belegd om de datum vast te stellen voor de terugkeer van het publiek naar de de stadions. In het besluit is rekening gehouden met de adviezen van het wetenschappelijk en technisch comité. De terugkeer van supporters in stadions zal worden uitgevoerd overeenkomstig het van kracht zijnde gezondheidsprotocol.

Lees ook: Marokko: expert roept op tot heropening stadions en moskeeën

Tijdens hun ontmoeting heeft Aziz Akhannouch aan Fouzi Lekjaa gevraagd alle nodige maatregelen te nemen om de implementatie van dit besluit te verzekeren. Zodoende kondigde Fouzi Lekjaa, in aanwezigheid van het bestuur en de clubvoorzitters, aan dat het publiek vanaf vrijdag weer naar de stadions kunnen komen voor de wedstrijden van de Champions League en de CAF Cup.

Lees ook: Marokkaanse voetbalclubs verloren 700 miljoen dirham door coronacrisis

Het publiek zal vrijdag de wedstrijd tussen Raja en Horoya Conakry kunnen volgen, in het kader van de derde dag van de groepsfase van de C1. Zaterdag ontvangt Wydad Zamalek. En zondag, zal Renaissance de Berkane tegenover Simba SC (Tanzania) staan, voor de 3ᵉ dag van de groepsfase van de C3. De FRMF wacht op de goedkeuring van de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF).

Bladna.nl