Zoeken

Marokko houdt vol: geen EU-opvangcentra voor migranten!

19 oktober 2018 - 18:00 - Marokko

©

Marokko heeft opnieuw de opening van opvangcentra van de Europese Unie voor migranten op zijn grondgebied geweigerd. De Marokkaanse autoriteiten worden al weken onder druk gezet om het project te accepteren en kregen daarvoor zelfs een flinke financiële hulp voor aangeboden.

"Een financiële steun zal niets veranderen aan de positie van Marokko die weigert de immigratiegendarme van de Middellandse zeegebied te worden.", verklaarde regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi op donderdag. De Marokkaanse regering oordeelt dat dergelijke migrantenkampen het probleem niet zullen oplossen maar enkel zullen verplaatsen.

Marokko zal echter zijn verantwoordelijkheid blijven nemen in de strijd tegen de illegale immigratie. El Khalfi herinnerde er tevens aan dat de politie 80 mensensmokkelnetwerken heeft opgerold waarvan 23 enkel in de maand augustus. Ook meldde de bewindsman dat de Marokkaanse marine in de twee eerste weken van oktober ruim 900 migranten op zee had opgepikt, waarvan 600 Marokkanen.

De Spaanse minister van buitenlandse zaken Josep Borrell liet eerder deze week al weten dat de Europese Unie een financiële steun van 100 miljoen euro aan Marokko ging toekennen om de "stroom van migranten te beheren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team