Zoeken

Marokko: twijfel over effectiviteit van Chinees vaccin

14 april 2021 - 12:40 - Marokko

©

De directeur van het China Center for Disease Control, Gao Fu, heeft bekend gemaakt dat de Chinese coronavaccins "geen erg hoge beschermingspercentages hebben". Hierdoor is twijfel ontstaan over de effectiviteit van het vaccin waarvan er honderden miljoenen doses over verschillende landen zijn verspreid, waaronder Marokko.

Afgelopen zaterdag maakte directeur Gao Fu tijdens een persconferentie in de stad Chengdu bekend dat de werkzaamheid van Chinese vaccins laag is. Hij voegde er meteen aan toe dat China zou moeten overwegen om verschillende soorten vaccins door elkaar te gebruiken om hun doeltreffendheid te verhogen, meldt persdienst AP. "Of we voor het vaccinatieproces verschillende vaccins van verschillende technische lijnen moeten gebruiken, wordt nu officieel herzien", verklaarde de Chinese wetenschapper.

Een andere wetenschapper van het Chinese centrum voor ziektebestrijding en -preventie, Wang Huaqing, meldt dat China bezig is met de ontwikkeling van nieuwe messenger-RNA-vaccins. "RNA-vaccins die in ons land worden ontwikkeld, zijn nu ook in de klinische testfase gekomen", zei hij. Het vermengen van verschillende soorten vaccins is niet ongebruikelijk bij het ontwikkelen van nieuwe vaccins. Zo is een team van onderzoekers in Groot-Brittannië bezig met een onderzoek naar een mogelijke combinatie van het Pfizer-BioNTech-vaccin en het AstraZeneca-vaccin.

Uit een studie van Braziliaanse onderzoekers is gebleken dat het Chinese Sinovac-vaccin voor 50% bescherming biedt. Het vaccin van Pfizer-BioNTech bleek voor 97% effectief te zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team