Zoeken

Marokko krijgt van WHO 1,8 miljoen coronavaccins

6 februari 2021 - 10:00 - Marokko

©

Marokko krijgt van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) iets meer dan 1,8 miljoen doses van het vaccin tegen het coronavirus. De levering van de vaccins is onderdeel van het Covax-project. De vaccins worden in juni verwacht in het koninkrijk.

De eerste levering zal vaccins bevatten van AstraZeneca die in samenwerking met de Oxford universiteit werden ontwikkeld. De verwachting is dat Marokko eind juni deze levering zal ontvangen. AstraZeneca en Pfizer-BioNTech hebben 337 miljoen doses van het vaccin geproduceerd. Hiermee kunnen ze ongeveer 3,3% van de wereldbevolking voorzien.

Wereldwijd is een eerste levering van 15% van de vaccins in maart gepland. Eind juni zal 56% van de vaccins beschikbaar worden gesteld. De rest zal halverwege 2021 worden geleverd.

De levering van het aantal vaccins zal per land verschillen. Er wordt gekeken naar het inwoneraantal van een land. Marokko zal iets meer dan 2 miljoen vaccins krijgen. Nigeria zal 16 miljoen vaccins ontvangen en India krijgt er maar liefst 97,2 miljoen. De WHO heeft de vaccins inmiddels goedgekeurd. Het vaccin zal verder worden gecertificeerd door AstraZeneca/Oxford. Dat zal naar verwachting de komende weken gaan gebeuren.

Marokko heeft aangegeven 65 miljoen doses van het vaccin te hebben besteld. De levering uit het Covax-initiatief is inbegrepen. Tot woensdag 4 februari werden in Marokko 351.723 mensen ingeënt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team