Zoeken

Lbachir Benmohamed ontwikkelt vaccin tegen alle coronavarianten

29 maart 2021 - 19:20 - Gemeenschap

©

Een team van onderzoekers onder leiding van de Marokkaanse immunoloog, professor Lbachir Benmohamed, heeft aangekondigd dat er eind 2021 klinische proeven zullen beginnen met een vaccin dat alle varianten van het coronavirus moet bestrijden.

Gerustgesteld door de preklinische fase waarin 15 kandidaat-vaccins zich bevinden, hopen deze onderzoekers "een universeel vaccin voor de mensheid" te kunnen ontwikkelen. Want, zo legt de immunoloog uit, het toekomstige vaccin, dat 25 eiwitten bevat, zal in staat zijn alle soorten coronavirus aan te pakken en niet alleen het SARS-CoV-2 virus, in tegenstelling tot Pfizer, AstraZeneca, Moderna en Johnson & Johnson.

De Marokkaanse onderzoeker, professor Lbachir Benmohamed, hoofd van het laboratorium voor cellulaire en moleculaire immunologie dat verbonden is aan de Universiteit van Californië, vertelde op Europe1 dat het ideaal is om het onderzoek niet alleen toe te spitsen op de ontwikkeling van een vaccin tegen enkel Covid-19, maar te "anticiperen op toekomstige pandemieën om te komen tot een universeel vaccin om de mensheid te beschermen".

"De pre-klinische testfase wordt uitgevoerd op geïmmuniseerde muizen die vervolgens worden blootgesteld aan varianten van het coronavirus om te zien welk van de 15 vaccins de beste bescherming zal bieden. Het beste vaccin zal eind 2021 of begin 2022 aan klinische proeven worden onderworpen", belooft hij.

Volgens professor Lbachir Benmohamed is "2020 het revolutionaire jaar van de vaccins dankzij de vooruitgang op het gebied van RNA-drager". "Het is nu mogelijk om in zes maanden tijd vaccins te ontwikkelen zoals Pfizer of Moderna vaccins".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team