Zoeken

Marokko: bijna 500 ton drugs in beslag genomen

7 november 2021 - 17:00 - Marokko

©

In Marokko leidde de strijd tegen de drugshandel in de eerste acht maanden van het jaar, tot de inbeslagname van bijna 500 ton drugs. Ook werden meerdere drugsorganisaties opgerold, waaronder sommigen in het buitenland gevestigd waren.

Deze goede resultaten werden door minister Abdellouafi Laftit tijdens een parlementssessie bekendgemaakt. Volgens de minister is de oorlog tegen de drugshandel aan alle land- en luchtgrenzen van het koninkrijk verscherpt.

Lees ook: Drugskartel Sinaloa toont interesse voor Marokkaanse hasj

Laftit verklaarde dat het werk van de verschillende afdelingen van de nationale veiligheidsdienst DGSN, leidden tot de inbeslagname van 375 ton cannabis, ruim 119 ton Indiase hennep, 69 kilo cocaïne, meer dan 2 kilo heroïne en 1.282.261 hallucinogene pillen.

Lees ook: Duikers om drugs van Marokko naar Spanje te smokkelen

Om de drugssmokkel in te dammen werden controles opgezet door de DGSN, maar ook bewustmakings- en preventiecampagnes in de havens en langs de wegen, dit vooral om een einde te maken aan het gebruik van hallucinogene pillen. Deze pillen zijn uitzonderlijk gevaarlijk voor de gezondheid en zijn zeer populair onder jongeren in Marokko. Er werden daarom ook extra patrouilles ingezet bij scholen en andere onderwijsinstellingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team