Zoeken

Marokko: drones om elektriciteitsleidingen te controleren

11 februari 2022 - 09:00 - Marokko

©

In Marokko krijgt de Nationale Dienst voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE) binnenkort een geautomatiseerd inspectieplatform voor elektriciteitstransmissielijnen, dat gebruik zal maken van drones en beeldverwerking.

Voor dit project is er een contract gesloten met de Stichting voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie in wetenschap en techniek (FRDISI), aldus ONEE in een verklaring. De overeenkomst maakt deel uit van een breder partnerschap tussen FRDISI en ONEE, dat zich inzet voor de versterking van deskundigheid, toegepast onderzoek en innovatie, alsook de ontwikkeling van opleidingen.

Lees ook: Drones opnieuw toegestaan in Marokko?

Er wordt nu gewerkt aan het ontwerp en de implementatie van een mobiel platform voor beeldvorming met behulp van drones, een systeem voor de verwerking van de beelden die door de drones verzameld worden en een geautomatiseerd intelligent platform voor de inspectie van transmissielijnen met behulp van vectoren vanuit de lucht, aldus het bureau.

Lees ook: Waarom Marokko drones gebruikt

Dit project belooft een grote verbetering in de bedrijfsprestaties, met inbegrip van een grotere veiligheid van het personeel, minder stilstand van de lijn, automatisering van diagnostische werkzaamheden en optimalisering van kosten en tijd. De twee partners hebben wetenschappelijke publicaties en de indiening van een patent bij het Marokkaans Bureau voor Industriële en Commerciële Eigendom gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team