Zoeken

Noorden van Marokko krijgt nieuw zonnepark

20 september 2021 - 15:40 - Economie

©

Marokko boekt vooruitgang in de bouw van zonnecentrales. Na de bouw van het zonnepark in Oualidia, dat inmiddels operationeel is, wordt er binnenkort één opgeleverd in het noorden van het land.

Binnenkort zal de onafhankelijke energieproducent Greenpower Morocco zijn fotovoltaïsche zonnecentrale ten oosten van de stad Tetouan voor vier jaar in gebruik nemen, overeenkomstig wet 13-09. De centrale heeft een capaciteit van 30 MW en is uitgerust met voltaïsche panelen, geproduceerd door het Marokkaanse bedrijf Almaden Morocco in Al Hoceima, meldt Challenge.

Lees ook: Marokko voert investeringen in hernieuwbare energie op

Volgens de overeenkomsten die zijn gesloten met de exclusieve distributeur van water en elektriciteit voor de regio Tanger-Tetouan, zal de productie van elektrische energie door Greenpower Morocco uitsluitend bestemd zijn voor gebruik door de afgevaardigde beheerder Amendis-Tangier, om in haar behoeften aan ondersteunende diensten te voorzien. Met ongeveer 67 GWh moet de output het mogelijk maken ongeveer 40.000 TCO2 per jaar te besparen.

Lees ook: Bouw windpark Midelt voltooid

Er is daarnaast ook nog het reeds in gebruik genomen zonnepark Noor in Ouarzazate met een vermogen van 580 MW, het zonnepark Noor in aanbouw in Midelt met een vermogen van 800 MW en het thermo-zonne-energiestation van Ain Beni Mathar aan de Algerijnse grens. Het nieuwe zonnestation van Tetouan is het eerste dat onder de 13-09-wetgeving valt, met betrekking tot hernieuwbare energie.

Bladna.nl