Zoeken

Melilla wil twee maritieme verbindingen met Nador

10 december 2020 - 15:40 - Economie

©

Víctor Gamero, voorzitter van de havenautoriteit van Melilla, kondigt twee maritieme verbindingen aan met de haven van Beni Nsar in Nador. De rederij die wordt geselecteerd, zal afzonderlijk zorgen voor het vervoer van goederen en passagiers.

De eerste lijn is gereserveerd voor het vervoer van goederen en zal worden gebruikt voor het transport van verse producten zoals vis, fruit en groenten. Maar ook producten waarvan de prijs is gestegen door de sluiting van de landsgrenzen met Marokko mogen de boot op. Het koninkrijk zag zich door de prijsstijging gedwongen om producten te importeren vanuit het Iberisch schiereiland, vertelde Gamero afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie.

De tweede lijn zal instaan voor het vervoer van personen. Een schip met een capaciteit van 350 personen moet zorgen voor deze verbinding. Volgens autoriteit zullen deze lijnen de druk op de landsgrens helpen verlichten en betere voorwaarden bieden voor het vervoer van producten die snel bederven.

Een rederij zou al interesse hebben om deze lijnen uit te baten en zegt klaar te zijn om in minder dan twee dagen één tot vijf schepen te mobiliseren, op voorwaarde dat ze groen licht krijgen van de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten, voegde hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team