Zoeken

Marokko: bijna 100.000 mensen gevaccineerd sinds begin vaccinatiecampagne

1 februari 2021 - 16:00 - Marokko

©

Sinds het begin van de landelijke vaccinatiecampagne tegen het coronavirus op vrijdag 29 januari zijn meer dan 90.000 Marokkanen ingeënt. Volgens de directeur van de afdeling bevolking binnen het ministerie van Volksgezondheid, Abdelhamid Hayane, is dit een prestatie van formaat.

Het gaat volgens Hayane om voorlopige cijfers omdat de cijfers nog niet van alle regio’s beschikbaar zijn. In de eerste fase van het programma moeten er in totaal 1,25 miljoen Marokkanen het gratis vaccin ontvangen. De ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid meldt dat de operatie tot nu toe goed verloopt, ondanks een aantal opstartproblemen. Deze brengen de voortgang van de campagne echter niet in gevaar volgens Hayane.

Het koninkrijk wacht nog op de levering van miljoenen doses van het corona-vaccin. De directeur van de afdeling bevolking kon geen details geven over de data waarop de rest van de vaccins wordt geleverd. Hoewel het zelfs voor het ministerie van Volksgezondheid nog niet bekend is wanneer de volgende levering binnen komt, is er wel een voorlopig tijdschema opgesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team