Zoeken

Marokko: Zwitser tot 10 jaar cel veroordeeld voor moord op Scandinavische toeristen

13 april 2019 - 17:00 - Marokko

©

De rechtbank van Rabat heeft donderdag een Zwitser tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de moord op twee Scandinavische toeristen in de regio van Imlil eind vorig jaar.

Nicholas P. woont al jaren in Marokko met zijn vrouw en twee kinderen. Hij werd vervolgd voor "deelname aan een terroristische groepering, verheerlijking van het terrorisme en het niet aangeven van misdaden".

Volgens het onderzoek van de Marokkaanse politie had de verdachte nauwe banden met een andere in Marokko gevestigde Zwitser. Kevin Z., eveneens betrokken bij de moorden, werd kort na de ontdekking van de lichamen gearresteerd en riskeert tot 30 jaar gevangenisstraf.

De advocaat van Nicholas P. gaat in beroep tegen het vonnis. Volgens hem werd zijn cliënt op basis van één enkele, in het Arabisch geschreven document, een hijl die hij niet spreekt, veroordeeld.

Op 17 december vorig jaar waren de Deense Louisa Vesterager Jespersen (24) en de Noorse Maren Ueland (28) door vier mannen in een bergachtig gebied bij Marrakech vermoord. Een twintigtal mensen werden sindsdien gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team