Zoeken

Familie vermoorde Scandinavische toeristen sleept Marokkaanse Staat voor de rechter

19 mei 2019 - 13:20 - Marokko

©

De advocaat van de familie van Louisa Vesterager Jespersen, één van de jonge toeristen die in december vorig jaar in de regio van Imlil werd vermoord, heeft de aanwezigheid van de Marokkaanse Staat op de rechtszaak geëist.

Khalid El Fataoui vroeg eerder al een schadevergoeding en de doodstraf tegen de verdachten. De advocaat vindt nu ook dat het regeringshoofd op het proces moeten worden geconvoceerd. Zijn verzoek werd door de president van de rechtbank, Abdellatif El Amrani, geaccepteerd.

"We oordelen dat het dossier niet volledig is omdat een belangrijke partij niet aanwezig is: de Marokkaanse Staat", aldus de advocaat volgens wie de Staat juist heeft gehandeld na de ontdekking van de lichamen. Het doel van deze convocatie is de Staat verplichten om de betaling te garanderen van de schadevergoeding die aan de verdachten zal worden opgelegd.

El Fataoui baseert zijn verzoek op artikel 21 van de grondwet waarin staat dat "iedereen recht heeft op de veiligheid van zijn persoon, zijn geliefden en hun eigendommen", evenals op de verdragen die Marokko heeft geratificeerd met betrekking tot de bestrijding van het terrorisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team