Zoeken

Marokko: "dokter van de armen" tot 30.000 dirham boete veroordeeld (video)

7 augustus 2018 - 17:10 - Marokko

©

Mehdi Chafai, die in Marokko de "dokter van de armen" wordt genoemd, is door de rechtbank van eerste aanleg in Tiznit tot een boete van 30.000 dirham veroordeeld voor "beledigingen en laster via social media".

De jonge dokter liet dat zelf op Facebook weten waarna tientallen mensen zich buiten de rechtbank verzamelden om hem te steunen. Mehdi Chafai is in de regio bekend voor zijn werk en omdat hij de corruptie in het ziekenhuis van Tiznit openlijk aan de kaak heeft gesteld. Door zijn kritieke uitspraken raakte hij in conflict met zijn collega’s en de directeur van het ziekenhuis die een klacht indiende wegens laster.

"Doukali (minister van Gezondheid), kent sinds het begin alle details van mijn conflict met de directeur van het ziekenhuis en de regionale afgevaardigde. Ze willen me allen de mond snoeren zodat ik de problemen in het Hassan de Ie ziekenhuis in Tiznit niet naar buiten breng", verklaarde de jonge dokter voor de rechter.

"Ik verdedig de rechten van de Marokkanen en hun recht op een goed gezondheidssysteem. Het land zal, zolang er corruptie heerst, geen vooruitgang boeken. Zolang ik leef zal ik spreken. Ik zal de rechten van de kinderen en de volwassenen in dit land blijven verdedigen.", aldus de arts tijdens zijn proces.

Mehdi Chafai had onlangs zijn ontslag ingediend maar die was door het ministerie van Gezondheid geweigerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team