Zoeken

Marokko: ministerie reageert op zaak "dokter van de armen" (video)

27 juli 2018 - 20:30 - Marokko

©

Mehdi Chafai wordt in Marokko de "dokter van de armen" genoemd. De jonge kinderchirurg wordt vervolgd door de directeur van het provinciaal ziekenhuis van Tiznit voor laster.

De jonge dokter, die heel erg wordt geapprecieerd door de lokale bevolking zoals een recent filmpje op internet aantoont, heeft maandag zijn ontslag ingediend bij het ministerie van Gezondheid. Mehdi Chafai stelt het slachtoffer te zijn van misbruiken en onrechtvaardigheden sinds zijn aankomst in het ziekenhuis, wat veel impact heeft op zijn gezondheid maar ook op zijn familie.

Het ministerie van Gezondheid heeft in een verklaring op de zaak gereageerd. De jonge dokter begon op 5 juni 2017 in het provinciaal ziekenhuis te werken. Slecht vier maanden later diende een ontevreden vader een klacht in tegen de kinderchirurg omdat hij zijn zoon zonder reden naar het regionaal ziekenhuis van Agadir had doorgestuurd en het medisch dossier van het kind op social media had gepubliceerd.

Voor deze feiten werd Mehdi Chafai door een tuchtcommissie gehoord en werd een salarisonthouding van vier maanden besloten.

Over de rechtszaak die de ziekenhuisdirecteur tegen Chafai heeft aangespannen wil het ministerie niet reageren. De afdeling noemt het "een persoonlijk zaak" maar stelt wel dat er naargelang het besluit van de rechtbank, maatregelen zullen worden getroffen.

Begin deze week was een video op social media gedeeld waarin men ziet hoe tientallen mensen de jonge dokter smeken om op zijn beslissing terug te komen en te blijven. Chafai vertelde dat hij zo niet kon blijven werken en dat hij van plan was om naar het buitenland te vertrekken.

De kinderchirurg heeft het vertrouwen van de bevolking gewonnen dankzij zijn toewijding en professionaliteit. Ondanks het gebrek aan middelen redde hij het leven van meerdere kinderen. De meeste inwoners van Tiznit steunen en verdedigen hem daarom.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team