Zoeken

Marokko: docent die pleitte voor steniging koppel door politie gehoord

8 juni 2018 - 15:30 - Gemeenschap

©

Een docent uit Martil die enkele dagen geleden via Facebook had opgeroepen tot de steniging van het koppel dat in Safi werd mishandeld, is door de politie gehoord.

Taoufiq Tajkani werd door de autoriteiten ontboden om uitleg te geven over zijn verklaringen op Facebook. Hij schreef dat de jonge vrouw en de taxichauffeur die in de regio van Safi door een bende gewapende en gemaskerde mannen was aangevallen, gestenigd moesten worden.

Ondanks de controverse rond zijn uitspraken weigerde de docent zijn bericht van Facebook te halen en schreef zelfs een tweede bericht over het doel van de steniging, waarbij de schuldigen "het leed kunnen voelen zoals ze plezier voelden".

De slachtoffers waren op 31 mei door en vijftiental mannen mishandeld omdat ze overdag tijdens de Ramadan een seksuele relatie zouden hebben gehad. De aanval werd gefilmd. In de video smeekte de gewonde vrouw om met rust te worden gelaten. Enkele dagen na de publicatie van de beelden werd een onderzoek gestart en 14 verdachten gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team