Zoeken

Marokko: vanaf oktober derde coronaprik

8 september 2021 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft besloten om de meest kwetsbare mensen met een verzwakt immuunsysteem, een derde dosis van het vaccin te geven. De gezondheidsautoriteiten zullen de boosterdosis vanaf de eerste week van oktober verstrekken aan gezondheidswerkers, mensen met chronische ziekten en bejaarden.

Het Wetenschappelijk en Technisch Comité is al enkele weken in gesprek over de optie van een derde dosis coronavaccin. Het idee werd geopperd na de derde coronagolf en het opduiken van nieuwe varianten in de wereld en in Marokko, meldt Al Ahdath.

Lees ook: Marokko: bevolking eind 2021 volledig gevaccineerd

Tussen de tweede vaccindosis en de derde boosterdosis, moet volgens de aanbevelingen van het Wetenschappelijk en Technisch Comité ten minste vier weken tijd in acht genomen worden. Het type vaccin moet ook hetzelfde zijn als bij de eerste twee doses.

Volgens de krant beschikt Marokko over een vaccinvoorraad van AstraZeneca, Sinopharm en Pfizer die dit toelaat. Er zullen nog meer partijen van deze vaccins worden geleverd om het land in staat te stellen door te gaan met het vaccineren van mensen die de eerste twee doses nog niet hebben ontvangen en van degenen die de boosterdosis zullen krijgen. Marokko verwacht in november van dit jaar een dekking van 70% te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team