Zoeken

Marokko wil Cubaanse doktoren rekruteren

8 mei 2021 - 17:40 - Marokko

©

In Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara speelt Cuba een grote ondersteunende rol in de alfabetisering van de bevolking en in de gezondheidszorg. De eilandnatie wil ook gaan samenwerken met Marokko op het gebied van gezondheid en biotechnologie.

Tijdens een ontmoeting tussen de minister van Volksgezondheid, Khalid Ait Taleb, en de Cubaanse ambassadeur in Marokko, Javier Dómokos Ruiz, is er een gesprek gevoerd over gezondheid en biotechnologie. Ook werd er gesproken over effectieve maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Cuba staat klaar om "zijn ervaringen met Marokko te delen op het gebied van gezondheid en biotechnologie, twee gebieden waarop het brede internationale erkenning geniet", heeft Ruiz tijdens het gesprek verklaard.

Omdat Marokko momenteel werkt aan een uitbreiding van de medische dekking voor de hele bevolking, komt deze bijeenkomst op het juiste moment. Enkele weken geleden liet de Marokkaanse regering nog weten dat ze Marokkaanse artsen willen gaan laten opleiden door buitenlandse artsen. Naast de aanwerving van buitenlandse expertise is het ook de bedoeling dat de management- en bestuursorganen van het Marokkaanse gezondheidssysteem worden hervormd.

Tijdens de coronapandemie hebben verschillende landen, zoals Italië en de Franse Overzeese Gebieden, de hulp ingeroepen van Cubaanse artsen. Het land is tevens al decennia actief in landen ten zuiden van de Sahara op het gebied van alfabetisering en gezondheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team